Kontakt

Kulturno društvo Graška Gora
Graška Gora 26
2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

Telefon:
03 / 891 30 00

Mobilni telefon:
031 / 614 280

E-pošta:
info@festival-gg.si


Novice in dogodki

08. avgust 2013

Vabljeni na Graško Goro

Vabljeni na Graško Goro

Kulturno društvo Graška Gora v sodelovanju z ZKD Šaleške doline, ZKD Slovenj Gradec, MO Slovenj Gradec, MO Velenje in občino Mislinja organizira že 38. mednarodni festival narodnozabavne glasbe »Graška Gora poje in igra 2013«, ki bo v nedeljo, 18. avgusta ob 14. uri pod šotorom na športnem igrišču na Graški Gori.

Na stičišču treh mejnih občin MO Slovenj Gradec, MO Velenje in občino Mislinja, na Graški Gori, se vsako leto zbere več tisoč glava množica ljubiteljev narodnozabavne glasbe, ki prihajajo tako s Koroške, Savinjske, Šaleške, kot tudi iz drugih krajev Slovenije, zamejstva in tujine, ki si želijo naužiti te glasbe v prijetnem in naravnem okolju.

Vse se je začelo leta 1976, ko je Alojz Klančnik s podporo domačega kulturnega društva organiziral prvo srečanje narodnozabavnih skupin. Po njegovi smrti je organizacijo prevzelo kulturno društvo Graška Gora, prireditev je prerasla v tekmovanje. Tako je po dvajseti prireditvi Srečanje ansamblov na Graški Gori dobilo novo ime - »Graška Gora poje in igra«. Festival se od takrat z vsakim letom razvija in izboljšuje, vse niti pa drži v rokah Drago Plazl, ki je vodja festivala. Na njegovo pobudo je festival z leti prerasel v mednarodnega - že nekaj let na festivalu poleg slovenskih skupin nastopajo tudi ansambli iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Nemčije in Madžarske.

V tekmovalnem delu bo na letošnjem festivalu nastopilo 16 glasbenih skupin: Azalea, Glas, Jelša, Joc Bend, Jug, Klapa iz brega (Italija), Mladika, Nasmeh, Optimisti Zagorja (Hrvaška), Orion, Poet, Poskočni muzikanti, Smeh, Toplar, Topliška pomlad, Unterkärntner Power (Avstrija).

Po festivalskem delu sledi nastop ansambla Veseli svatje in ansambla Pajdaši, ki bosta skrbela za prijetno razpoloženje v poznih popoldanskih in večernih urah.

Program bosta povezovala Andrej Hofer in Tjaša Hrobat.

Prireditev bo ob vsakem vremenu. Prisrčno vabljeni vsi ljubitelji in poznavalci.

Se vidimo na Graški Gori!