Kontakt

Kulturno društvo Graška Gora
Graška Gora 26
2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

Telefon:
03 / 891 30 00

Mobilni telefon:
031 / 614 280

E-pošta:
info@festival-gg.si


Novice in dogodki

19. avgust 2013

Rezultati s festivala Graška Gora poje in igra 2013

Kulturno društvo Graška Gora je v sodelovanju z ZKD Šaleške doline, ZKD Slovenj Gradec, MO Slovenj Gradec, MO Velenje in občino Mislinja organiziralo že 38. mednarodni festival narodnozabavne glasbe »Graška Gora poje in igra 2013«, ki je bil v nedeljo, 18. avgusta 2013 ob 14. uri pod šotorom na športnem igrišču na Graški Gori.

V tekmovalnem delu je na letošnjem festivalu nastopilo 16 glasbenih skupin: Azalea, Glas, Jelša, Joc Bend, Jug, Klapa iz brega (Italija), Mladika, Nasmeh, Optimisti Zagorja (Hrvaška), Orion, Poet, Poskočni muzikanti, Smeh, Toplar, Topliška pomlad, Unterkärntner Power (Avstrija).

Komisija v sestavi Dušan Krajnc, Robert Zupan in Igor Podpečan, je po poslušanju vseh ansamblov določila, da bronastega pastirčka prejme ansambel Jug, srebrnega pastirčka Klapa iz Brega (iz Italije), Topliška pomlad, Jelša, Unterkartner Power (iz Avstrije), Poet in Orion. V skupino najboljših pa so se uvrstili ansambel Mladika, Glas, optimisti Zagorja (iz Hrvaške), Azalea, Smeh, Joc Bend, Tolpar, Nasmeh in Poskočni muzikanti, ter tako prejeli zlatega pastirčka.

Nagrado za najboljši aranžma je prejel Janez Repnik za skladbo Nasmeh, katero izvaja ansambel Joc Bend.

Nagrado za najboljšo melodijo je prejel avtor Mitja Novak, ki je napisal melodijo za pesem Ribič na morju, izvedel jo je ansambel Nasmeh.

Nagrado za najboljše besedilo je prejela avtorica skladbe Vsak na svojem bregu ansambla Orion, kot avtorica besedila se je podpisala Majda Rebernik. Drugo najboljše besedilo po mnenju komisije za oceno besedil je napisala Vera Šolinc za skladbo Rudarjeva tožba, ki jo je izvedel ansambel Glas. Tretje najboljše besedilo je prav tako napisala Vera Šolinc za ansambel Jug, naslov skladbe je Repnica.

Nagrada občinstva je šla v roke ansamblu Poskočni muzikanti, nagrado za najboljšega debitanta pa so prejeli Optimisti Zagorja iz Hrvaške. Ob koncu je bil razglašen tudi absolutni zmagovalec festivala, ta je leta 2013 postal ansambel Poskočni muzikanti.

Po festivalskem delu je sledil nastop dveh zanimivih glasbenih skupin iz narodnozabavne zvrsti, ki sta poskrbeli za prijetno razpoloženje: Veseli svatje in Pajdaši.

Za sceno sta letos, kot že prejšnja leta, poskrbela Jože in Milica Napotnik, za ozvočenje in luč Tehnika Pirman, program pa sta povezovala Andrej Hofer in Tjaša Hrobat.

Posneti sta bili dve televizijski oddaji, ki bosta v začetku septembra predvajani tako po nacionalni televiziji RTV Slovenija kot tudi lokalnih TV postajah, glasbo s festivala pa bo mogoče slišati tudi na lokalnih radijskih postajah.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, donatorjem, krajanom in drugim, ki so omogočili, da smo festival lahko izvedli! Posebna zahvala Zavarovalnici Triglav, ki je bila tudi letos generalni sponzor prireditve.

Rezultati s festivala (.pdf)