Kontakt

Kulturno društvo Graška Gora
Graška Gora 26
2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

Telefon:
03 / 891 30 00

Mobilni telefon:
031 / 614 280

E-pošta:
info@festival-gg.si


Novice in dogodki

03. avgust 2014

Graška Gora poje in igra 2014

Kulturno društvo Graška Gora (v sodelovanju z Zvezami Kulturnih Društev (ZKD) Šaleške doline, ZKD Slovenj Gradec, MO Slovenj Gradec, MO Velenje in občino Mislinja) organizira tradicionalni, 39. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra, ki bo v nedeljo, 17. avgusta 2014 ob 14. uri pod namenskim šotorom na športnem igrišču na Graški Gori.

V tekmovalnem delu bodo na letošnjem festivalu nastopili: Domači zvoki, Dor ma cajt, Jug, Klateži, Koroški korenjaki, Mladi godci, Mladika, Opoj, Šaljivci in Zvuci Zagorja. Vsak tekmovalni ansambel bo zaigral 2 lastni skladbi, od katerih je ena napisana namensko za ta festival in bo nato izdana tudi na posebni festivalski zgoščenki, ki bo izšla na dan festivala.

Ob letošnjem 60. jubileju ansambla Štirje kovači, bomo del festivalskega časa namenili tudi njihovi častitljivi obletnici, zato bodo kot posebni gostje, v drugem delu prireditve, predstavili svoje najlepše skladbe njihovega dolgega obdobja ustvarjanja, hkrati pa bomo izvedeli tudi nekaj iz njihove zgodovine.

V večernem delu sledi podelitev nagrad in priznanj najboljšim avtorjem in izvajalcem ter nastop ansamblov Igor in zlati zvoki ter Jodel Express.

Prisrčno vabljeni na 39. mednarodni festival Graška Gora poje in igra 2014!