Kontakt

Kulturno društvo Graška Gora
Graška Gora 26
2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

Telefon:
03 / 891 30 00

Mobilni telefon:
031 / 614 280

E-pošta:
info@festival-gg.si


Zadnje novice

Sprejeti ansambli - Graška Gora 2019

Sprejeti ansambli (objavljeno po abecednem redu): Ausswinkl Muzikanti (HR) Brkinci ...

Tonska vaja - informacije ansamblom

TONSKA VAJA: 12.00-15:00 Tonska vaja je obvezna za vse ansamble in bo potekala po nasledn...

Kulturno društvo Graška Gora vabi k sodelovanju za izbor skladb in objavlja javni razpis za 45. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe

»GRAŠKA GORA POJE IN IGRA 2020«, 

ki bo v nedeljo, 23. avgusta 2020

 1. Na javni razpis se lahko prijavijo ansambli iz Slovenije in tujine, ki izpolnjujejo v tem razpisu določene pogoje. Namen festivala je vzpodbujati izvirnost avtorjev glasbe, tekstopiscev in aranžerjev ter kakovost izvedbe skladb.
   
 2. Vsak ansambel lahko sodeluje v razpisu z več lastnimi skladbami, na samem festivalu pa ansambel nastopi z dvema (2) lastnima skladbama, ki jih odobri in ocenjuje strokovna komisija in sicer:
  1. a.) prva je lahko ali nova ali stara (že javno predvajana) skladba,
  2. b.) druga mora biti nova, še ne objavljena vokalno-instrumentalna skladba (besedilo še ni bilo objavljeno, melodija ni bila javno predvajana, torej bo skladba na festivalu prvič javno izvajana).*
   *Prednost pri izbiri skladb se daje drugačnosti, novi viziji v narodno-zabavni glasbi, izvirni priredbi oz. aranžmaju. Melodija, priredba in besedilo te skladbe se poteguje za avtorske nagrade. To skladbo v prijavi označi ansambel pod oznako: nova / festivalska skladba.
    
 3. Skladba je lahko dolga največ štiri (4) minute in ne sme biti narejena s pomočjo elektronskih glasbil ter računalniških programov. Na festivalu mora biti izvedena tako, kot bo predložena na studijskem posnetku.

 4. Komisija za besedila bo ocenjevala samo tekste novih / festivalskih skladb (definicija pod točko 2b), ki bodo napisani v slovenskem jeziku ali slovenskem narečju, izvajalci pa jo morajo tako tudi zapeti.

 5. PRIJAVITELJI MORAJO POSLATI:
  1. popolno izpolnjeno prijavnico,
  2. podpisano izjavo avtorjev, izvajalcev in založnikov,
  3. natipkani besedili obeh skladb (na izvodih ne sme biti imen avtorjev ter imena ansambla),
  4. DEMO posnetke prijavljenih skladb**,
   ** Sprejeti ansambli bodo morali najkasneje do 31. 7. 2020 poslati še studijski posnetek nove skladbe (format WAV 16 ali 24 bit).
  5. kratko biografijo in fotografijo ansambla.
    
 6. Prijave sprejemamo do 31. maja 2020, izključno na e-poštni naslov info@festival-gg.si.

 7. Dokončen izbor sprejetih ansamblov bo opravljen do 15. 6. 2020. Izbrani ansambli sodelovanja ne morejo odpovedati (razen v slučaju bolezni ali druge višje sile), prav tako ne morejo spreminjati že izbranih skladb.
   
 8. Ansambel se strinja, da se bo v primeru uvrstitve na festival udeležili tonske vaje in drugih aktivnosti v zvezi z živim nastopom na festivalu kot bo določil organizator ter bo upošteval napotke programsko produkcijske ekipe in kreativnega dela ekipe pri predstavitvi in oblikovanju nastopa (režiser, scenograf, oblikovalec luči...). Vrstni red nastopajočih določi organizator. Ansambli, ki tekmujejo na festivalu, morajo ostati do konca podelitve priznanj in nagrad v tekmovalnih oblačilih.

 9. Posneti bosta dve televizijski in radijski oddaji, ki bosta v jesenskem delu predvajani po televizijskih in radijskih postajah.

 10. Ansambel, ki bo kršil razpisne pogoje bo diskvalificiran in izločen za možnost nadaljnjega sodelovanja na festivalih Graška Gora poje in igra.

 11. Nagrade, plakete in priznanja, ki bodo na festivalu podeljene***:
  1. zlati, srebrni in bronasti pastirčki,
  2. nagrada in pokal za absolutnega zmagovalca festivala,
  3. nagrada in pokal za zmagovalca občinstva,
  4. nagrada in priznanje za najboljše besedilo ter priznanje za drugo in tretje najboljše besedilo,
  5. nagrada za najbolj svežo oz. izvirno melodijo,
  6. nagrada za najboljšo priredbo (aranžma),
  7. plaketa ali posebno priznanje Kulturnega društva Graška Gora.

*** Vse nagrade (razen nagrade občinstva in plakete ali posebnega priznanja Kulturnega društva Graška Gora) določi strokovna komisija. Nagrado oz. priznanje za najboljše besedilo, svežo oz. izvirno melodijo ter najboljšo priredbo prejmejo avtorji skladb. Če skladba na festivalu ni izvajana (zaradi odpovedi ansambla), le ta ne more prejeti nagrade.


Razpis in prijavnico lahko snamete tukaj: